“Seorang telah melakukan satu dosa, lalu dia berkata: Wahai Tuhanku ampunilah dosaku. Lalu Allah azza wa jalla berfirman: HambaKu melakukan dosa dan dia mengetahui bahawa baginya tuhan yang boleh mengampun dan menghukumnya –dalam riwayat yang lain ditambah: Aku ampunkan dosanya-. Kemudian dia kembali melakukan dosa yang lain, dia berkata: Wahai Tuhanku aku telah melakukan dosa ampunilah dosaku. Lalu Allah berfirman: HambaKu melakukan dan dia mengetahui bahawa baginya tuhan yang boleh mengampun dan menghukumnya–dalam riwayat yang lain ditambah: aku ampunkan dosanya-. Lalu dia melakukan dosa sekali lagi, dia berkata: wahai Tuhanku aku telah melakukan dosa ampunilah dosaku. Lalu Allah berfirman: HambaKu melakukan dan dia mengetahui bahawa baginya tuhan yang boleh mengampun dan menghukumnya, maka aku ampunkan hambaKu ini, buatlah apa yang kau mahu aku ampunkan engkau”. (Riwayat al-Bukhari dan Muslim).

28 September 2011

Jualan jersi Malaysia Kelab EPL New SeasonAC Milan Home 2011/2012 Saiz S/M/XL Gred AA RM50-Semenanjung (termasuk postage) RM60-Sabah&Sarawak (termasuk postage) tambah RM10 jika nak tambah nama dan nombor Untuk tempahan: sms nama,alamat,nama jersi,saiz ke 0174594472 atau email ke budakcola@yahoo.com.Harga borong untuk pembelian melebihi 10 helai dan ke atas.

Arsenal Home 2011/2012 Saiz S/M/XL Gred AA RM50-Semenanjung (termasuk postage) RM60-Sabah&Sarawak (termasuk postage) tambah RM10 jika nak tambah nama dan nombor Untuk tempahan: sms nama,alamat,nama jersi,saiz ke 0174594472 atau email ke budakcola@yahoo.com.Harga borong untuk pembelian melebihi 10 helai dan ke atas.

Cara menghilangkan bosan


..CeriTa Mula...
Haha... entry kali ni mesti U All semua ketawa sampai bergegar KHAR, KZ, KUO, KAB, TMN NUSA, UPSI, dan seangkatan dengannya.Kalau x bergegar juga, aku x pastilah pula.. Apa yang  U All kena buat masa bosan di tempat kerja, rumah, bilik dan ketika study? nak tahu x?
1. Membunuh beberapa lalat.
2. Menempatkan mereka di bawah sinar matahari hingga kering selama satu jam .. kalau  tiada matahari masa tu.. panaskan dekat dapur gas, gunakan pengering rambut, iron or apa-apa yang panas.
3. Setelah kering, memilih pensil dan kertas ... Biarkan imajinasi anda mengalir.. jangan imajinasi benda yang bukan-bukan sudah lah...
Berikut adalah beberapa contoh ...

25 September 2011

THANKS GOD, I FOUND U wahai awekku,,,


Untuk : Si “PERHIASAN”


Daripada : Sang ”PERHIASANKU”

Kepada awekku,
Mengenalimu ckup membuat ku nk masuk wad sakit mental..
Kerana peredaran emosimu kerap kali berubah2..klu dunia 4 musim..ko ade 36 musim wahai awekku..blom campur ko period wahai awekku..selalu ak jd mangse awekku..
Kadang2 aku marah sgt kt ko wahai awek ku..tp aku takut nk ckp..sbb ko xpandai kwal emosi awekku..
Bila ko marah..ak sllu xmlawan sgt awekku..sbb aku xnk ko mrajuk tauk..
Ko merajuk susah pujuk la awekku..berbanding aku mrajuk..xlme..cume sbatang rokok je da reda awekku..itu pon kini aku dah jarang merokok..hehe
Kini awekku..ko da jd org Bandar..ko dah berani kuar lpk blk lwt malam awekku..
Ko xtaw aku risaw..sbb ko tgh hepi awekku..(garu pipi)..tp aku mmg pkirkn ko awekku..
Malahan..ko juga giat mgumpul rakan2 dlm fb wahai awekku..kini aku pula jd bisu..hnye mam