“Seorang telah melakukan satu dosa, lalu dia berkata: Wahai Tuhanku ampunilah dosaku. Lalu Allah azza wa jalla berfirman: HambaKu melakukan dosa dan dia mengetahui bahawa baginya tuhan yang boleh mengampun dan menghukumnya –dalam riwayat yang lain ditambah: Aku ampunkan dosanya-. Kemudian dia kembali melakukan dosa yang lain, dia berkata: Wahai Tuhanku aku telah melakukan dosa ampunilah dosaku. Lalu Allah berfirman: HambaKu melakukan dan dia mengetahui bahawa baginya tuhan yang boleh mengampun dan menghukumnya–dalam riwayat yang lain ditambah: aku ampunkan dosanya-. Lalu dia melakukan dosa sekali lagi, dia berkata: wahai Tuhanku aku telah melakukan dosa ampunilah dosaku. Lalu Allah berfirman: HambaKu melakukan dan dia mengetahui bahawa baginya tuhan yang boleh mengampun dan menghukumnya, maka aku ampunkan hambaKu ini, buatlah apa yang kau mahu aku ampunkan engkau”. (Riwayat al-Bukhari dan Muslim).

20 April 2011

Tyler Zeigel:Askar US Yang Cacat


Don't fuck with mafakking Iraq

Tyler Ziegel ialah seorang Marine yang bertugas sebagai seorang askar penceroboh di Iraq. Suatu hari pada tahun 2004 konvoi kenderaan beliau diserang pengebom berani mati. Dalam letupan tersebut ramai rakan beliau terus menjadi prime American roast beef. Daging yang berkecai menjadi tasty treats kepada anjing-anjing kota Baghdad. Malang bagi Tyler Tuhan tidak menyayanginye. Kerana jika tuhan menyayanginya, sudah pasti beliau mampos sekali didalamHummer yang terbakar teruk. Eh betul apa? Pasal kalau orang mati kan kita selalu cakap

"Tuhan lagi sayang si arwah dari kita.. sobs sobs"

Maka menggunakan logik dangkal dan sempit aku, sahlah tuhan tak sayang pada Tyler si Marine Amerika yang jahanam ini.

Walaupun terselamat dari menjadi daging salai instant, Tyler mengalami kecederaan yang lulzy. Tangan kiri beliau terputus. That means Tyler tak boleh fap lagi pakai tangan kiri. HAHAHAHA.

Pada tangan kanannya pula 3 daripada 5 jari putus. Muka beliau terbakar teruk, mata kanannya buta dan sebahagian tengkorak kepalanya hilang. Walaupun pada awalnya berliau kritikal, sedikit demi sedikit beliau berjaya dipulihkan sebelum akhirnya dibenarkan keluar dari hospital. Secara total beliau menghabiskan 18 bulan di Brooke Army Medical Center dan menjalani 50 pembedahan pembinaan semula. Sebagai contoh jari kaki dipotong dan dijahit semula pada tangan kanan beliau bagi memudahkan Tyler memegang benda.This is actually a lie. Ini sebenarnya bagi membenarkan tyler FAP. Mana boleh fap kalau takde ibu jari .Tak percaya boleh cuba LOL


Tengkorak kepalanya yang hilang digantikan dengan kubah plastik. Sungguhpun sudah menjalani 50 pembedahan beliau masih kelihatan seperti Darth Vader. Sad!

Sepanjang 18 bulan Tyler ditemani tunang beliau Renee Kline di hospital. Mereka bertunang sebelum Tyler dibom. Untuk menunjukkan "Love Conquers All" dan "I love him not for his look" mereka bernikah pada 8 Oktober 2006. Bagi menyambut pernikahan bersejarah ini, 8 Oktober diishtiharkan hari bercuti di Illinois.
Selepas bernikah mereka hidup bahagia. Dapat anak 3 dan secara misteri muka Tyler kembali pulih dan beliau kini kelihatan seperti Brad Pitt.


I wish I can say what I just wrote was the truth. But ladies and gents we all know FAIRY TALEendings are bullshit. The truth is Tyler dan Renee bercerai 15 bulan setelah menikah. Mereka berpisah kerana pelbagai masalah yang timbul. Pertama sekali Tyler mengalamai Post Traumatic Stress Disorder yang mengakibatkan beliau mengalamai mood swing sepanjang masa.

So apa yang kita boleh pelajari dari cerita Tyler Ziegel?

Dirombak dari isi yang diambil dari Encylopedia Dramatica , Dalje dan Samuel Wee

No comments:

Post a Comment