“Seorang telah melakukan satu dosa, lalu dia berkata: Wahai Tuhanku ampunilah dosaku. Lalu Allah azza wa jalla berfirman: HambaKu melakukan dosa dan dia mengetahui bahawa baginya tuhan yang boleh mengampun dan menghukumnya –dalam riwayat yang lain ditambah: Aku ampunkan dosanya-. Kemudian dia kembali melakukan dosa yang lain, dia berkata: Wahai Tuhanku aku telah melakukan dosa ampunilah dosaku. Lalu Allah berfirman: HambaKu melakukan dan dia mengetahui bahawa baginya tuhan yang boleh mengampun dan menghukumnya–dalam riwayat yang lain ditambah: aku ampunkan dosanya-. Lalu dia melakukan dosa sekali lagi, dia berkata: wahai Tuhanku aku telah melakukan dosa ampunilah dosaku. Lalu Allah berfirman: HambaKu melakukan dan dia mengetahui bahawa baginya tuhan yang boleh mengampun dan menghukumnya, maka aku ampunkan hambaKu ini, buatlah apa yang kau mahu aku ampunkan engkau”. (Riwayat al-Bukhari dan Muslim).

14 April 2011

5 tandatangan paling mahal di dunia


Di tempat ke-5, tandatangan diatas sekeping kertas oleh pemain gitar, penulis lirik dan penyanyi iaitu Jimmy Hendrix yang dijual dengan harga USD59,484.
Di tempat ke-4, tandatangan pada sebuah gitar oleh penulis lirik, penerbit rakaman, pemain gitar, ahli kumpulan The Yard-birds (66'-68') dan pengasas kumpulan Led Zeppelin iaitu Jimmy Page yang dijual dengan harga USD71,087.
Di tempat ke-3, salinan tandatangan terakhir pemain gitar dan penyanyi kumpulan The Beatles iaitu John Lennon yang dijual dengan harga USD525,00.
Di tempat ke-2, salinan tandatangan asli perdana menteri US yang ke 13 (1861-1865) iaitu Abraham Lincoln yang dijual pada tahun 1991 dengan harga USD748,000.
Di tempat pertama, tandatangan termahal di dunia iaitu tandatangan seorang penyair dan bangsawan terunggul Inggeris iaitu William Shakespeare. Hanya ada enam tanda tangan asli dan masing-masing dijangka sekitar USD5 juta.

So, agak-agak berapa harga tandatangan korang tu nk jual? Hehe :P

2 comments:

  1. sign ak pling mahal....huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. bg free je...huhuhu...tuu pon kalo ade yg nakk...ekekkekekke...

    ReplyDelete